latinica  ћирилица
04/08/2021 |  19:17 ⇒ 19:21 | Аутор: РТС

Стојановићева и Ђоковић се огласили поводом наступа на ОИ

Српски тенисери Нина Стојановић и Новак Ђоковић огласили су се поводом елиминације са Олимпијских игара.

Стојановићева је заједно са Ђоковићем изборила борбу за треће мјесто у микс дублу, на којој српски пар ипак није наступао.

Нина Стојановић је на друштвеној мрежи Инстаграм подијелила занимљиве фотографије на којима је са Новаком Ђоковићем некада и сада.

- Само ја знам осјећај са којим сам се сусрела онда када сам сазнала да нећу имати шансу да играм најбитнији меч у мојој каријери у борби за медаљу на Олимпијским играма. Такође, препознајем колико ме је овај доживљај испунио најдубљим могућим емоцијама и колико ми је среће донио. Желим да изразим да сам захвална за вријеме проведено тамо, заједно са најбољим спортистима на свијету. Била је част и привилегија играти са најбољим у историји нашег спорта, за своју земљу. Хвала свима на порукама подршке и љубави коју сте ми пружили током овог периода - написала је српска тенисерка.

О томе какав је осјећај било играти за репрезентацију Србије, на друштвеним мрежама писао је и Новак Ђоковић.

- Била је права привилегија представљати Србију на Олимпијским играма. Хвала Токију и свима који су помогли да се окупимо и направимо магију од спорта. У свом срцу знам да сам дао све што сам имао да бих се борио за медаљу и радујем се што ћу се вратити још јачи - написао је Ђоковић.

Најбољи свјетски тенисер пожелио је срећу колегама из репрезентације.

- Било је ово невјероватно искуство, које никада нећу заборавити. Срећно свим српским спортистима који се боре за медаљу - закључио је Новак.

Нина Стојановић и Новак Ђоковић поражени су у полуфиналу микс дубла на Олимпијским играма, након чега нису наступали у борби за бронзану медаљу, због физичке и менталне исцрпљености најбољег тенисера свијета.