latinica  ћирилица
04/08/2021 |  19:18 ⇒ 19:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Селаковић: Лазански је био човјек ријетке животне приче

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да га је изненадила и погодила вијест о смрти амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског и да је његов одлазак велики губитак за Министарство.
Никола Селаковић - Фото: СРНА
Никола СелаковићФото: СРНА

- Све нас је изненадила и погодила та вијест још увијек и не вјерујемо да се то догодило. Лазански је био човјек ријетке животне приче - рекао је Селаковић за Тањуг.

Истакао је да је Лазански био фантастичан новинар, јер не постоји меридијан у свијету на коме се није нашао у тренуцима тешких сукоба, када су људи у трен ока губили главе, док је он одатле извјештавао за некадашње југословенске, а потом и српске медије.

Како је рекао, Лазански је био фантастичан војни коментатор, додајући да ће његов стил коментарисања и извјештавања памтити генерације чији је савременик био.

- Човјек који је у наредних мјесец и по дана требало да напуни 71 годину, а сви су, када су чули када је рођен и колико година има, били затечени, јер нису вјеровали, зато што је био млад духом, одличне кондиције, доброг изгледа, увијек ведар, весео и насмијан - рекао је Селаковић.

Додао је да је Лазански на врхунцу своје професионалне каријере понио часно звање - амбасадора Србије у Русији, те да је имао приллику да са њим сарађује, приликом посјета руских званичника Србији, као и приликом представљања Србије у Русији, као и током званичне посјете Москви у априлу ове године.

- Ово је за наше Министарство озбиљан губитак. Сви смо изненађени, али на крају, када та изненађеност, туга и бол прођу остаће понос на чињеницу да смо ипак били његови савременици, да смо имали привилегију да га познајемо и да сарађујемо са њим - закључио је Селаковић, који се уписао у Књигу жалости поводом смрти Лазанског.