latinica  ћирилица
04/08/2021 |  19:45 ⇒ 19:45 | Аутор: Блиц

Терзић презадовољан игром Србије

Одбојкашице Србије су одиграле као у трансу четвртфинални меч против Италијанки. Побиједиле су 3:0 и на маестралан начин прошле даље.
Зоран Терзић - Фото: РТС
Зоран ТерзићФото: РТС

Ако постоји савршен меч онда су га Српкиње одиграле против Италијанки. Иако су и дјевојке и селектор Зоран Терзић најављивали тежак меч, на терену Аријаке арене постојао је само један тим - онај у црвеним дресовима.

- Искрено, нисам очекивао овако нешто. Није било реално. Не због тога што размишљамо о томе колико смо ми јаки или слаби, него просто, играли смо против екипе против које смо играли финале Свјетског првенства. И то оне играју у истом саставу као и тада, а ми не. Зато је сасвим било логично да буде једна тешка утакмица. Међутим, ево, одиграли смо стварно добро и испало је најбоље. Боље није могло - рекао је Терзић српским новинарима послије меча.

Дјевојке су посебно подвукле добру игру у одбрани, као и чињеницу да их је критика коју су добиле од селектора у претходном периоду, а која се односи на слабу игру у том дијелу меча, мотивисала додатно да данас играју на највишем могућем нивоу.

За два дана у полуфиналу ривалке српским дјевојкама биће Американке. Биће то реприза полуфинала од прије пет година из Рија у којем су Маја Огњеновић и њене саиграчице славиле са 3:2.

- Тешка утакмица нас чека. Америка је прва на ФИВБ листи, Америка је једна од најбољих екипа на свијету, сигурно. Имају ростер од неких 14 играчица које су потпуно исте, али потпуно. То никада нисам у одбојци видио, да имају четири идентична примача, да имају два иста дизача, два иста коректора, три потпуно иста средњака у смислу квалитета. Невјероватно! Али је тако. Биће доста тешко побиједити их, али побјеђивали смо их. Мислим да имамо шансу, е сада видјећемо на који начин и како и да ли ћемо је искористити и колико смо у овом моменту способни да играмо против једне такве екипе - закључио је Зоран Терзић.