latinica  ћирилица
05/08/2021 |  09:32 ⇒ 09:34 | Аутор: srpskainfo.com

Врањеш: Увијек је тешко играти у Посушју

Треба бити најјачи када је најтеже, а таквим мотивом се увијек водио, а и данас се води капитен Борца, Стојан Врањеш.
Стојан Врањеш - Фото: РТРС
Стојан ВрањешФото: РТРС

Бањалучанима, који иза себе имају серију нешто лошијих резултата, слиједи гостујући дуел против Посушја, а искусни нападач је играо у посљедњем дуелу два тима.

Било је то у мају 2009. године, црвено-плави су на "Мокром доцу" остварили побједу од 3:0, а Врањеш је био асистент за први погодак тада двоструком стријелцу Дејану Рашевићу.

- Сјећам се утакмице против Посушја, они су те године испали из лиге, а иако резултат звучи убједљиво није било лако и тамо је увијек тешко играти. А неће нам бити нимало лако ни овог пута, без обзира на чињеницу да сљедећи противник има три везана пораза. Сигуран сам да ће Посушаци бити тврд орах и нама и сваком другом премијерлигашком тиму. Ипак, имамо свој циљ, идемо тамо да одиграмо што боље можемо и да се кући вратимо са позитивним резултатом - рекао је Врањеш.

На потпитање о протеклим утакмицама због којих је дошло до промјене на клупи он је додао:

- Претходни шеф Марко Максимовић је имао своје разлоге да оде, он их је рекао, а стигао је Зоран Милинковић који одлично познаје клуб. Знамо да се од Борца траже успјеси, али ја никада нисам желио да нешто обећавам унапријед. Једноставно ћемо ићи од меча до меча и узети све за шта нам се пружи прилика, тако је било и претходне сезоне. Што се тиче утакмица које су иза нас не бих то назвао серијом неуспјеха као многи. Не сјећам се да је Борац често освајао бодове на Грбавици, а реми са Леотаром је дошао између двије европске утакмице, нисмо га очекивали, међутим свакој екипи може да се деси тако нешто.

Врањеш гази 35. годину живота, а у матични Борац вратио се у јануару 2019, од тада је на 67 наступа постигао 35 голова и доказао да је покретачка снага тима. Каже да се одлично осјећа и спреман је за наредне изазове.

- Искрено, добро нам је дошло одгађање утакмице са Тузлом Сити, да се мало одморимо од ритма одигравања два меча седмично. Лично се добро осјећам, иако сам играо све претходне мечеве, добро тренирам и спреман сам да опет дам све од себе у наредним изазовима, а вјерујем да је тако и са осталим играчима - поручио је капитен актуелног шампиона БиХ.