latinica  ћирилица
05/08/2021 |  10:28 ⇒ 10:31 | Аутор: sputniknews.com

Професор Милиновић се опростио од свог пријатеља Лазанског

Професор Катедре за наоружање Машинског факултета у Београду Момчило Милиновић шокиран изненадниим одласком Мирослава Лазанског опростио се од њега дирљивим речима.
Милиновић и Лазански (фото: Sputnik / Александар Милачић) -
Милиновић и Лазански (фото: Sputnik / Александар Милачић)

Милиновић је често гостовао у емисијама Лазанског у студију Спутњика где су водили увијек жустре, али занимљиве разговоре на тему наоружања и војне технологије.

Његове ријечи преносимо у цјелости:

- Драги Лазо, дубоко сам потресен и жалостан због твог изненадног одласка. И док ми навиру сјећања на наше непоновљиве разговоре, хоћу још једном да ти искажем своје искрено, непролазно дивљење због твоје јединствене преданости према прилично недоступној и компликованој области, као што је наука и пракса развоја наоружања у земљи и свијету.
 
Својим пожртвованим, компетентним новинарским, вишедеценијским залагањем, омогућио си бројним заинтересованим поклоницима ове области да се упознају са тајнама како великог стратешког наоружања, тако и текућих конвенционалних технологија, да их прихвате и разумеју у овом нашем узаврелом свијету и времену.
Била ми је част и лично задовољство да у томе учествујем својим доприносом. У неизбрисивом сјећању остају ми твоји интервјуи на Спутњику у којима сам учествовао, а посебно последњи са којим те испраћамо. Верујем да ће млађи нараштаји и поклоници науке и технологије, али и новинарства, умети да се надахну твојим примером.
 
Путуј легендо и остај у космосу! Нека ти је вјечна слава, драги пријатељу!
Твој професор Момчило Милиновић.