latinica  ћирилица
05/08/2021 |  11:46 ⇒ 13:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Полиција спремна да се обрачуна са криминалцима

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је данас да су српски органи гоњења, чија је искључива заслуга за разбијање криминалног клана Беливук - Миљковић, показали да су спремни да се обрачунају и са најсуровијим криминалним групама и да он, као министар унутрашњих послова, неће дозволити да било ко омаловажава рад ових професионалаца.
Александар Вулин (Фото: mupsrbije) - Фото: Instagram
Александар Вулин (Фото: mupsrbije)Фото: Instagram

Вулин је на колегијуму са руководиоцима Управе криминалистичке полиције поручио да у борби против криминала имају безрезервну подршку државног руководства на челу са предсједником Републике Србије Александром Вучићем и да у борби против криминала нико није заштићен, саопштио је МУП.

- Ризикујући сопствене животе, ви сте се обрачунали са криминалном групом Беливук- Миљковић и ослободили Србију од тог зла. Данас неки покушавају на разне начине да омаловаже ваш рад и припишу га странцима, иако и сами знају колики ниво професионализма посједујете и да је разбијање ове групе само ваша заслуга - рекао је Вулин.

Он је поновио да је криминална група Беливук-Миљковић ухапшена искључиво на основу рада српске полиције, Безбједносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал и да ФБИ са тим није имао никакве везе.

Оцијенио је да некима у земљи и региону очигледно смета хапшење ових убица и крволока и да стога, уплићући се из дана у дан у неистине и лажи, нападају њега и предсједника Александра Вучића, као носиоца борбе против криминала.