latinica  ћирилица
05/08/2021 |  14:29 ⇒ 14:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Грчка: Полицијски час и забрана музике на Закинтосу и Криту

Грчка је данас увела полицијски час и забранила музику на два популарна туристичка острва како би сузбила ширење вируса корона, изјавио је замјеник грчког министра цивилне заштите.
Закинтос - Фото: ТАНЈУГ
ЗакинтосФото: ТАНЈУГ

Најновије мјере важе за острво Закинтос у Јонском мору, гдје је број заражених увећан за 69 одсто у односу на недјељу дана раније, и за Хању, град на западу Крита, гдје је број новозаражених порастао за 54 одсто.

Ограничења укључују ноћни полицијски час и потпуну 24-часовну забрану музике на свим мјестима за забаву.

Мјере ће ступити на снагу сутра и трајаће до 13. августа, након препоруке комитета стручњака за заразне болести који је савјетовао грчку владу, преноси агенција Ројтерс.

- Позивамо становнике и туристе у овим подручјима да се досљедно придржавају мјера за ограничавање ширења вируса -саопштила је агенција цивилне заштите.

Грчка је у сриједу пријавила 2.856 инфекција вируса корона и 16 повезаних смртних случајева, чиме се укупан број од првог откривеног случаја у фебруару 2020. године попео на 503.885, односно 13.013.

Прошлог мјесеца, грчка острва у јужном Егејском мору означена су тамном црвеном бојом на вирус корона мапи Европског центра за превенцију и контролу болести након пораста инфекција, што значи да се не савјетују путовања у тај регион.

Грчка, која покушава да обнови туристички сектор, који је тешко погођен пандемијом корона вируса, бори се и са таласом шумских пожара због дуготрајног топлотног таласа.