latinica  ћирилица
05/08/2021 |  16:01 ⇒ 16:17 | Аутор: sputniknews.com

Невријеме у Хрватској; Оштећене електричне мреже и стамбени објекти (ФОТО/ВИДЕО)

Најављено невријеме стигло је у Хрватску. Цијела земља ће бити под ударом лошег времена, а према најавама најгоре ће бити на Јадрану, за који је на снази наранџасти аларм.

Остали дио Хрватске је под жутим упозорењем.

Невријеме праћено кишом и јаким вјетром захватило је нешто прије 9.00 часова подручје Ђаковштине и рубне дијелове града Осијека.

Вјетар је рушио дрвеће на путеве, електричне водове и кровове кућа.

Нестало струје, стабла падала на путеве

Цивилна заштита објавила је да је олујно невријеме праћено грмљавином и јаким вјетром у 08.35 часова захватило Вуковарско-сремску жупанију.

Забиљежене су штете на електричној мрежи широм жупаније и прекид напајања елeктричном енергијом, штете на приватним стамбеним објектима и пословним зградама и већи број оборених стабала.

Нису забиљежене штете због велике количине воде.

Изузетно јак вјетар проузроковао је штету и на појединим објектима у винковачком и вуковарском подручју, при чему је вјетар ломио крошње дрвећа.

Оштећени су и поједини аутомобили усљед пада грана и лимова с кровова. Јака киша проузроковала је проблем с одводима у појединим домаћинствима на нижим подручјима.

Државни хидрометеоролошки завод издао је за данас, 5. августа наранџасто упозорење за подручје осјечке, ријечке, книнске, сплитске и дубровачке регије.

На подручју осјечке регије изражени пљускови с грмљавином и краткотрајно јаким и олујним ударима вјетра.

Могућност бујичних поплава и града, преноси Јутарњи лист.

На подручју книнске регије локално обилна киша и изражени пљускови с грмљавином, локално обилним падавинама у кратком времену и краткотрајно олујним ударима вјетра.

На подручју ријечке, сплитске и дубровачке регије изражени пљускови с грмљавином и краткотрајно олујним ударима вјетра.