latinica  ћирилица
05/08/2021 |  22:57 | Аутор: Б92

Чукарички срушио фаворизоване Швеђане

Фудбалери Чукаричког славили су над шведским Хамарбијем резултатом 3:1, у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу конференције.

Екипа са Бановог брда је била домаћин у Хумској, на стадиону Партизана, а пружила је фантастичну партију и остварила велику побједу.

Чукарички је од самог старта показао да се не плаши ривала, који за пораз не зна осам утакмица заредом.

Домаћи су до водства стигли у 22. минуту, када је Ђорђе Јовановић повео лопту према казненом простору противника, намјестио се на десну ногу и погодио угао гола који чува Довин.

Није много трајала радост бијелих, пошто је Густав Лудвигсон побјегао штоперима домаћих и рутински матирао Петровића.

Ово није спутало српског представника, баш као ни велики промашај Ндиајеа у 35. минуту, када је погодио стативу из близине на малтене празан гол.

Исти играч је пет минута касније асистирао капитену Марку Доцићу, вратио му на повратну, а овај у свом стилу лијевом ногом погодио угао, за ново водство Чукаричког.

Чука није стала ни у наставку и већ у 52. минуту је стигла до новог поготка. Стријелац је поново био Доцић, овога пута на додавање Алексе Јанковића.

До краја сусрета је било шанси на обје стране, а најбоље за домаће имали су Јовановић, којем је фалило неколико центиметара, односно Чолић, који је у финишу био изблокиран.

Реванш је на програму за недјељу дана, а побједник ће у плеј-офу играти против бољег из дуела Ујпешт – Базел.