latinica  ћирилица
06/08/2021 |  08:05 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Наредна четири дана појачана контрола свих учесника у саобраћају

Министарство унутрашњих послова од данас до понедјељка, 9. августа, вршиће појачану контролу возача у Републици Српској, с акцентом на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби, као што је превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и друге.

Контрола ће се обављати по такозваном моделу лијевак, а по принципу нулте толеранције.

У дана извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи, и то управо на критичним правцима широм Српске, саопштено је из МУП-а.

Акција се спроводи у оквиру кампање "Вози опрезно - путуј безбједно", а с циљем смањења броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Из МУП-а подсјећају да је у јулу у саобраћајним несрећама широм Српске погинуло 14 особа, а у прва три дана августа њих четири.

МУП апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.