latinica  ћирилица
06/08/2021 |  11:57 ⇒ 12:09 | Аутор: РТС

"Водени свијет" постаје телевизијска серија (ВИДЕО)

"Водени свијет", постапокалиптични спектакл са Кевином Костнером у главној улози, сматра се једним од највећих промашаја у историји Холивуда и највећим од три велика ударца на каријеру овог глумца, коме је ангажовање за филмове након тога драстично опало.
Кевин Костнер (Фото: gazettereview.com) -
Кевин Костнер (Фото: gazettereview.com)

Оно што је филму недостајало на пољу оригиналности надокнадио је експлозивним сценама које су покушале да нагласе колико је новца уложено у филм. Костнер је уложио своја 22 милиона долара вјерујући у успјех, али то се негативно одразило на атмосферу на снимању, јер се глумац непрестано мијешао у посао редитеља и сценариста, а касније се уплитао и у монтажу.

Његова настојања да по сваку цијену избјегне још један филмски промашај нису уродила плодом, а вратио је тек нешто више од половине уложеног новца, а укупан буџет филма се на крају попео на 235 милиона долара. Филм је тек годинама касније успио да врати уложено, а од 2013. до сада зарадио је и додатних осам милиона.

Након разочаравајуће историје овог филма, редитељ Ден Трахтендерг одлучио је да овај филм претвори у телевизијску серију.

Све што је за сада познато јесте да ће радња бити смјештена двадесет година након радње из филма.

Буџет ће вјероватно бити велики, јер ово дјелује као скуп подвиг, али стриминг сервиси праве "храбре" потезе и улажу астрономске новчане износе у пројекте као што је ХБО 200 милиона екранизација видео-игре "Тhe Last of Us" или ТВ верзија "Господара прстенова" за чију ће прву сезону Амазон дати готово пола милијарде долара.