latinica  ћирилица
06/08/2021 |  12:08 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске: Значајни развојни потенцијали Шипова (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети је општини Шипово.
Предсједница Цвијановић у Шипову - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић у ШиповуФото: РТРС

Одржан је састанак предсједнице и начелника општине Милана Ковача.

Предсједица Цвијановић изјавила је да Шипово има значајне развојне потенцијале и подржала да што скорији завршетак радова на регионалном путу Шипово-Језеро јер је то кључни сегмент ра развој.

- Постоји неколико области у којима видимо велике развојне шансе, а саобраћајна инфраструктура је од кључног значаја. Моје опредјељење је да помогнем да се што скорије дође до завршетка регионалног пута, који треба да привуче грађане, привреднике, али и туристе у овај крај - рекла је она.

Фото: РТРС

Предсједница је исказала подршку руководству општине да настави да ради на развоју ове локалне заједнице.

- Заједничка визија локалних и републичких власти јесте да задржимо људе у Шипову, да овдје имају квалитетан живот и да им помогнемо у реализацији њихових иницијатива које имају у различитим животним областима - рекла је Цвијановић.

Фото: РТРС

Предсједница Српске је додала да јој је драго да је Шипово стабилна политичка, али и финансијска локална заједница, те да стоји на раполагању њеним становницима.

- Заједно ћемо радити и развијати саобраћајну инфраструктуру, те отварати могућности за развој пољопривреде, туризма и свих области које ће Шипову, али и Републици Српској, омогућити даљи развој - рекла је предсједница Цвијановић.

Начелник Шипова изразио је задовољство тиме што ће предсједница Републике Српске својим ангажманом омогућити да до краја године буде завршен регионални пут Језеро-Шипово.

- Предсједница ће својим ангажманом омогућити да предузеће измијени свој план, тако да ће овај регионални пут бити завршен у овој години - рекао је Ковач.

Предсједница Српске је директорки Дома здравља Шипово Гордани Купрешак уручила кључеве од санитетског возила, које је купљено средствима из донације Србије за помоћ локалним заједницама у Српској.

Предсједница Цвијановић посјетила Дом здравлја у Шипову

Након састанка са руководством општине, предсједница Цвијановић посјетила је Ваганску пећину.

РТРС/СРНА