latinica  ћирилица
06/08/2021 |  12:43 ⇒ 12:45 | Аутор: Агенције

Терзић: Десио се један од "оних" дана

Селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић оцијенио је да је његова екипа одиграла слабо у мечу полуфинала Олимпијских игара у Токију против САД.
Зоран Терзић - Фото: sportskacentrala.com
Зоран ТерзићФото: sportskacentrala.com

- Десио нам се један од оних дана када ништа не иде, и када екипа заиста игра слабо. Очигледно је да се можда нисмо припремили на прави начин за ову утакмицу и те неке грешке које смо направили у припреми, не мислим тактички, сигурно морамо да исправимо за оно што слиједи, односно утакмицу за бронзану медаљу - реако је Терзић, а пренио je Одбојкашки савез Србије.

Српске одбојкашице изгубиле су са 3:0 у сетовима од Американки, а селектор је рекао да немају "превеликог разлога да буду тужни", јер нису имали шансу да ту утакмицу преокрену.

- Американке су наравно играле одлично, види се да су биле веома мотивисане да нас побijеде. Вjероватно памте онај дуел из Рија и одиграле су добро у свим елементима, поготово у одбрани, тако да све честитке на побjеди - изјавио је Терзић.

Одбојкашица Милена Рашић рекла је да им пораз није пао лако, јер су жељеле да се нађу у финалу Игара, али да их чека борба за треће мјесто у којој ће ићи "на све или ништа".

- Јесмо тужни, јесте нам жао и разочарани смо, али преостаје нам борба за медаљу прекосутра и даћемо све од себе и то можемо да обећамо да ћемо ићи на све или ништа у борби за треће мјесто и да се на крају ипак окитимо неком медаљом - истакла је Рашић.

Коректор репрезентације Тијана Бошковић оцијенила је да је жеља за побједом постојала, али да игра нија била онаква каква је требало да буде.

- Али нећемо да очајавамо, потрудићемо се да скупимо енергију и да одиграмо ту утакмицу за бронзану медаљу најбоље што можемо. Заиста вјерујем да ће све бити океј и да ћемо овај турнир завршити побједом - рекла је она.

Одбојкашице Србије ће меч за бронзу на Олимпијским играма у Токију играти против пораженог из меча Бразил- Јужна Кореја, у ноћи између суботе и недјеље у 2.00 часа, по средњеевропском времену.