latinica  ћирилица
06/08/2021 |  13:27 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Стевандић: Параобавјештајно подземље у ФБиХ ангажовано на разбијању јединства

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је "параобавјештајно подземље у ФБиХ са неким од представника међународне заједнице већ неколико дана ангажовано на томе да разбије политичко јединство након наметнутих одлука бившег високог представника".
Уједињена Српска - Фото: РТРС
Уједињена СрпскаФото: РТРС

Стевандић је рекао да на састанку лидера странака није договорено састајање са високим представником за БиХ, већ да нема одустајања од онога шта су усагласили и потписали, те да се јединство не смије урушавати.

- Ми у Републици Српској треба да останемо јединствени и да покажемо да смо демократско друштво и да добро функционишемо и да нећемо дозволити да нас било ко посвађа - рекао је он.

Стевандић је изнио и незваничне информације о могућим припремама инцидената и сукоба за које би били окривљени Срби или институције Републике Српске, уз оцијену да је много тога на испиту.

- Ми, грађани Српске, доказујемо да смо одговорно и самоодрживо демократско друштво са институцијама спремним на сваку врсту изазова како би заштитили права, мир и демократски поредак - рекао је он.