latinica  ћирилица
06/08/2021 |  14:01 ⇒ 14:01 | Аутор: Агенције

Ухапшен "шеф свих шефова" италијанске мафијашке Ндрангете

Један од најокрутнијих мафијаша и бивши шеф италијанске мафијашке групе Ндрангета Доменико Павиљанити (60) поново ухапшен у Мадриду, и то након двије године бјекства, објавила је полиција.
Карабињери (фото: cronachecittadine.it) -
Карабињери (фото: cronachecittadine.it)

Представљен је као "шеф свих шефова" у тој мафијашкој организацији 80-их и 90-их година, која је дјеловала у Калабрији. Ндрангета је једна од највећих мафијашких организација на свијету и има утицај широм планете.

Павиљанити је први пут ухапшен у Шпанији 1996. и изручен у Италију, гдје је служио доживотну казну затвора за тешке злочине, међу којима су убиство и трговина дрогом. Међутим, због грешке у рачунању дужине изречену му казне је за посљедицу имала да у октобру 2019. године ослобођен. Након изласка из затвора поново отишао у Шпанију.

Почетком ове године суд у Болоњи му је у одсуству изрекао додатних 12 година затвора. Због тога је поново ухапшен у Мадриду у заједничкој акцији шпанске полиције и Карабињера. Том приликом, полиција је одузела шест мобилних телефона, 6.000 евра у готовини и лажна португалска документа које је имао код себе.