latinica  ћирилица
06/08/2021 |  15:35 ⇒ 17:04 | Аутор: РТРС

Шаровић: Одмаћи се од крупне реторике и тражити рјешење ове ситуације

У протеклих неколико дана смо сви рекли што смо мислили рећи о овом случају, а неки и више него што је требало, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић, саопштено је из ове странке.
Мирко Шаровић (фото:GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA) -
Мирко Шаровић (фото:GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA)

- Али сматрам да је вријеме да је, што је могуће прије, потребно да се сви одмакнемо реторике и изјава које не воде никуда осим у слијепу улицу јер ћемо у супротном закаснити - нагласио је Шаровић .

Шаровић је истакао да је у томе одговорност свих без обзира на којој су данас подијељеној страни.

- Како год то другачије гледао, Инцковом непотребном одлуком штета је већ направљена. Побједником се тешко неко може назвати колико год се трудио да буде. Сва три народа у БиХ и њени изабрани представници својим добрим односима који треба да се његују морају и у овој ситуацији само дијалогом да граде будућност земље и свих њених грађана, клонећи се хушкачке реторике, срљања и призивања ретроградне амосфере која никоме неће, увјерен сам, донијети добро – рекао је Шаровић.

Шаровић је истакао да су грађани ове земље, гдје год живјели, уморни од ових тема, али треба рећи да су незадовољни са својим животима јер лоше живе и, на жалост, лако их је повести у лошем смјеру, наводи се у саопштењу.

- Управо због тога желим да вјерујем да су припадници земаља ЕУ, чланице ПИК-а, али и сам Кристијан Шмит око питања које нас је дубоко подијелило спремни да раде на стварању, прије свега, боље опште атмосфере и спуштања тензија, али и да заједно са свима нама, релевантним представницима, имајући уравнотежен приступ према свим странама, помогну да дођемо до рјешења која воде до рјешења и изласку из растуће кризе, уважавају различите аргументе страна па и српске стране – закључио је Шаровић.

Шаровић је поручио да "вјерује да је овакав пут једини исправан и могућ".