latinica  ћирилица
06/08/2021 |  17:39 ⇒ 18:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Прековић: Све ово радим из љубави

Нисам осјећала притисак пред мечеве, али сам била изузетно оптерећена прије него што сам дошла у Јапан - изјаваила је Јована Прековић данас након освајања златне медаље у каратеу на Олимпијским играма у Токију.

- Прошла сам кроз тежак психолошки период гдје сам се борила сама са собом. Ништа ми није ишло на тренингу, али ни у једном тренутку нисам губила наду. Знала сам да ће бити као што сам замисаљала. Кроз мечеве у групи што сам "радила" имала сам благи притисак, али само такмичарски, ништа непотребно. Сада сам пресрећна, осјећај је сјајан - рекла је Прековић српским извјештачима из Токија.

Прековић има само 25 година и ујединила је титуле европске, свјетске и олимпијске шампионке.

- Лијепо звучи, карате тренирам од пете године. Стварно ово радим из љубави. Ништа код мене не би функционисало другачије. Све вријеме сам причала себи: “Ти ово волиш, ти си шампион“. То ме је водило све вријеме - истакла је Прековић.

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Јовани Прековић освајање златне медаље у каратеу на Олимпијским играма у Јапану поручивши да је цијела Србија поносна на њу.

- Драга Јована, од срца Вам честитам на освојеној медаљи и на још једном злату које сада сија на олимпијском небу Србије! Цијела земља је поносна на Вас. Хвала Вам на овом величанственом успјеху и радости коју сте нам даровали. Браво, Јована! - написао је Вучић на свом Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Прековићевој, која је припадник Спортске јединице Министарства одбране Србије, честитку је упутио и министар одбране Србије Небојша Стефановић уз поруку да је донијела неописиву срећу Србији.

- Твоја медаља сија најсјајнијим сјајем. Приказала си јуначку борбу и срце велико као кућа! Ти си наш понос! Србија! - написао је министар Стефановић на свом Инстаграм налогу.