latinica  ћирилица
06/08/2021 |  20:13 ⇒ 20:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Дефиле "Лицидерског срца" вечерас у београдској Кнез Михаиловој

Три фолклорна ансамбла међународног дечијег фестивала "Лицидерско срце", чији је покровитељ председник Србије Александар Вучић, вечерас су дефиловала Кнез Михаиловом улицом у Београду, а потом је цијелу манифестацију употпунио пратећи плесни програм на Тргу Републике.
Смотра "Лицидерско срце" - Фото: ТАНЈУГ
Смотра "Лицидерско срце"Фото: ТАНЈУГ

Манифестација се реализује у организацији Удружења грађана "Ера" из Ужица.

Како је најављено, на овогодишњем фестивалу ће учествовати 23 ансамбла са 700 деце и младих из девет земаља - Украјине, Молдавије, Грузије, Египта, Мађарске, Бугарске, Сјеверне Македоније, Републике Српске и Србије.

Фестивал ће 15. августа у Ужицу отворити Свечани дефиле, а током трајања манифестације, планирани су фестивалски концерти на Тргу партизана, Краљевом тргу у Вишеграду, Златибору, у Андрићграду, као и фолклорне играонице, еколошка радионица “Лицидерско срце природи“ и вожња учесника Голд гондолом.

- Овај пројекат који окупља дјецу из више земаља чини идентитет, традицију народа, кроз игру, фолклор, културу. По мени оно што је најлепше у Србији јесте уметност, култура, идентитет - изјавио је шеф Упаве са сарадњу с дијаспором и Србима у региону, француски писац Арно Гујон.