latinica  ћирилица
08/08/2021 |  19:07 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Несвакидашње крштење у Пелагићеву: Кум крстио четворо дјеце (ВИДЕО)

Несвакидашањи крштење десило се у Пелагићеву у породици Михајла и Весне Цвијановић, гдје је у једном дану крштено четворо дјеце, годишта од 2014. до 2019.
Пелагићево-крштење - Фото: РТРС
Пелагићево-крштењеФото: РТРС

У породици Михајла и Весне Цвијановић петоро је дјеце. Најстарији је Марко, рођен 2013. године. Ружа је рођена 2014, Никола 2015, Душанка 2017. и најмлађа Миланка 2019. Сви су крштени у једном дану.

- Мисли смо да крштење обавимо прошле године, али због короне смо морали да одложимо. Ево сад смо с кумом нашли времена и прилику, а и услови су нам то дозволили - каже отац Михајло.

Највеће богатство овога свијета је, кажу, породица. А то богатство са петоро кумчади има и кум Миланко Чолић.

- Ријетко је да неко има толико дјеце, поготово на подручју овако мале општине, али то је велики успјех и богаство. Мислим да за сада нема срећнијег кума од мене - истиче Чолић.

У храму Светог пророка Илије кажу да је права ријеткост крстити четворо дјеце из једне породице.

- И како свештеник, али и као човјек, осјећао сам се данас предивно. Хвала тој породици, која у ова времена тешка, кризи рађања и одласка младих, има толико дјеце - рекао је  протојереј-ставрофор Алекса Сунарић.

Породица Цвијановић живи од Михајлове плате коју зарађује као возач камиона у Словенији. На пето дијете нису могли остварити дјечији доплатак јер Михајло кору хљеба зарађује у печалби.