latinica  ћирилица
09/08/2021 |  19:14 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Додик: Ни у овој борби Савчић неће бити сам

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да одлука Суда БиХ о одређивању притвора предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савцицу нема никакве везе са правом и правдом, већ је искључиво политичка одлука ове правосудне институције.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Република Српска пружиће Миломиру Савчићу сваку врсту подршке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима - истакао је Додик.

Онима који ово раде, рекао је Додик, могу само да поручим да оваквим одлукама и оваквом политиком неће уплашити никога у Републици Српској, нити ће је дестабилизовати.

- Оваким одлукама само ће створити још већи отпор сваког Србина према оваквој БиХ чији су сви елементи усмјерени протов Срба и Српске - нагласио је Додик.

Суд БиХ одредио је данас притвор генералу Миломиру Савчића "због кршења мјера забране у његовим иступима у јавности", а његов адвокат Миодраг Стојановић најавио је жалбу на ову одлуку.

Milomiru Savčiću određen pritvor #RTRS #RTRSvijesti https://t.co/pcK735DBXk