latinica  ћирилица
10/08/2021 |  07:38 ⇒ 11:37 | Аутор: СРНА

У Београду трибина о Инцковом наметнутом закону

У Београду ће данас бити одржана трибина о теми "Инцков закон - крај Српске или распад БиХ" на којој би требало да учествује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Инцков закон (Фото: predstavnistvorsbg.rs) -
Инцков закон (Фото: predstavnistvorsbg.rs)

Трибина ће бити одржана у организацији информативно-политичких портала "Све о Српској" и "Факти", а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

На трибини би требало да учествују бројни стручњаци и добри познаваоци прилика у БиХ Дарко Танасковић, Владислав Јовановић, Ненад Кецмановић, Предраг Ћеранић, Александар Павић, Жељко Будимир, Слободан Рељић, Душан Пророковић, Александар Раковић, Миломир Степић, Горан Петронијевић и Бранко Лукић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је Срни да је циљ трибине да се учини напор да сви они који креирају и учествују у наметању рјешења у БиХ схвате да је једини пут опстанка БиХ изворни Дејтонски споразум и досљедна примјена Устава БиХ, према коме БиХ чине два ентитета и три конститутивна народа.

"Ми нашим трибинама желимо да учинимо доступним широј јавности информацију о свему ономе што се дешава у Републици Српској и око Српске, те да еминентни стручњаци, професори, политички аналитичари, адвокати анализирају све
актуелне теме и кажу своје мишљење", рекао је Цицовић.

Трибина је најављена за 11.00 часова у Прес центру Удружења новинара Србије.