latinica  ћирилица
10/08/2021 |  11:58 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Додик: БНТВ покушава да разбије српско јединство (ВИДЕО)

Телефонска сједница Предсједништва БиХ није одржана, саопштено је из Кабинета српског члана, истичући да је вијест о њеном одржавању лаж, пласирана с циљем покушаја разбијања јединства у Републици Српској.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Да сједница није одржана потврдио је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Каже, постојао је захтјев за њеним одржавањем, али га је путем своје службе одбио, јер су му важнији закључци Народне скупштине Републике Српске и заједнички договор лидера парламентарних странака у Српској.

- Дакле, сад ми треба да трчимо и да објашњавамо нешто што је нетачно у суштини и што је болесна ствар БН телевизије - рекао је Додик новинарима поводом текста објављеног на сајту БНТВ у којем се наводи да је "доказано да је Додик учествовао у раду Предсједништва БиХ".

Додик је изјавио да они користе "неку спекулативну изјаву, коју нису хтјели ни на прави начин да пренесу из Сарајева, као доказ нечега".



Истакао је да је јуче дошао захтјев за телефонском сједницом.

- Ја сам одговорио путем своје службе да нисам за телефонску сједницу. Једино моје учешће у томе је што сам одбио засиједање телефонски. Дакле, да би се заказала телефонска сједница требају се усагласити сва три члана. Ја нисам био тамо, није ни заказана. Имају сад могућност да закажу телефонску сједницу која опет мора да буде уз сагласност сва три члана - рекао је Додик.

Истакао је да је исто тако и против ванредне сједнице.

- Ради се о томе да се све жели, одједном, промптно се појавио проблем Управног одбора Централне банке и они желе да се сада ријеше. Наравно, одлука Народне скупштине Републике Српске је за мене важнија него та одлука. У трећој варијанти, ако затраже редовну сједницу ја морам да будем на тој сједници да бих гласао против - ако ја гласам против, онда нема одлуке, ако је консензус онда има одлуке - навео је Додик. 

Поновио је да је то речено у закључцима НСРС и одговору да неће присуствовати у раду сједницама.

- Осим на сједницама гдје треба спријечити доношење одлука. Да би постојао витални интерес ја морам присуствовати сједници да будем против, а на другој сједници када се то врати на дневни ред да будем против и потегнем витални интерес, а онда та ствар да иде у НСРС која се показује као крајње мјесто одлуке - нагласио је Додик.