latinica  ћирилица
10/08/2021 |  20:15 ⇒ 11/08/2021 | 11:55 | Аутор: РТРС

Златни ватерполисти браћа Пијетловић понос Пецке код Мркоњић Града (ВИДЕО)

Српски ватерполисти, браћа Душко и Гојко Пијетловић, Србији су и са ових Олимпијских игара у Токију донијели златну медаљу. Велику захвалност дугују и подршци мјештана свог родног села Пецка, код Мркоњић Града.
Гојко и Душко Пијетловић (фото:seesrpska.com) -
Гојко и Душко Пијетловић (фото:seesrpska.com)

Златни олимпијци Гојко и Душко Пијетловић са поносом говоре о селу Пецка одакле воде поријекло.

Мјештанин Миле Терезија прича да су Пијетловићи поријеклом из овог села, као и да су им родитељи одселили у Војводину.

- Њихов отац је ишао са мном девет година у школу, чак смо и сједили у истој клупи. Као мале дјечаке сам их сусрео у продавници, упознао их и питао јесу ли тату научили пливати. Одговорили су ми кроз смијех да нису - открио је Терзија.

Мјештани Пецке с поносом наводе да је било много талената у њиховом селу, али није било прилике да се и покажу.

- Осим тога што су сјајни спортисти, они су и сјајни људи и њихове породице су дивне. Заиста воле ово своје село, са својим супругама долазе редовно, проводе доста времена и скупљају енергију за нове побједе - рекао је Боро Марић.

Мјештанин Јово Симић истиче да су Пијетловићи понос њиховог села, као и нације.

-  Драго ми је да има неко из села да је познат и да је постигао овако велики успјех. То може само та репрезентација и нико више - нагласио је Симић.

Браћа Пијетловићи имају жељу да надограде малу кућу коју је отац подигао још 1970. године, позову и покажу све љепоте родног села јер, како кажу, ниједна метропола се не може поредити са њиховом Пецком.