latinica  ћирилица
11/08/2021 |  13:00 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Одбрана генерала Савчића уложила жалбу (АУДИО)

Адвокат Миодраг Стојановић потврдио је за РТРС да је данас уложио жалбу на рјешeње Суда БиХ којим је одређен притвор генералу Миломиру Савчићу због кршења мјера забране.


Миломир Савчић - Фото: РТРС
Миломир СавчићФото: РТРС

Стојановић је уложио жалбу због битних повреда одредаба поступка и погрешне примјене материјалног права, указујући да нема кршења мјера.

Он је рекао да ће одлука по овој жалби бити донесена најкасније до краја идуће седмице.

Стојановић је навео да није био у прилици да се чује са генералом Савчићем и да не зна гдје се он налази, те да је упознат да је Суд за њим расписао централну Интерполову потјерницу.

Савчићу је по приједлогу Тужилаштва БиХ одређена мјера притвора због бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, а не због опасности од бјекства.

Мјера притвора по овом рјешењу може трајати најдуже три године рачунајући од дана потврђивања оптужнице, односно до 13. јануара 2023. године или до другачије одлуке Суда, наведено је у саопштењу.