latinica  ћирилица
15/08/2021 |  16:55 ⇒ 19:39 | Аутор: klix.ba

Пет држављана БиХ тренутно у Кабулу

Након што је Министарство иностраних послова БиХ јуче објавило позив држављанима БиХ који се налазе у Авганистану да се јаве амбасади БиХ у Пакистану ради евентуалне помоћи око евакуације, до сада се на овај позив пријавило њих пет.

Ову информацију за портал Кликс потврдио је амбасадор Босне и Херцеговине у Пакистану, која покрива и Авганистан, Сакиб Форић који је у разговору објаснио гдје се тренутно налазе држављани БиХ те је поручио како су сви смјештени на безбједну локацију.

- Након објаве информација за помоћ, амбасади БиХ у Пакистану се јавило пет држављана БиХ. Четири особе раде за једну британску компанију, док је једна запослена у Норвешкој деминерској организацији (НПА). Сви се тренутно налазе у непосредној близини Међународног аеродром у Кабулу гдје су смјештени у хотел у склопу аеродрома - рекао је амбасадор Форић.

Сви држављани Босне и Херцеговине који се и даље налазе у Авганистану, а до сада се нису јавили амбасади БиХ у Пакистану, то могу учинити на сљедеће бројеве телефона +9251 265 40 20 или на +9251 265 40 18.

Отворен је и број +923009856420 преко којег се амбасада може контактирати путем апликација, те меил адреса: webmaster@bembassy.org.