latinica  ћирилица
21/08/2021 |  16:30 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Додик: Немам намјеру да се одазовем на позив Тужилаштва БиХ (ВИДЕО)

Немам намјеру да се одазовем на позив Тужилаштва БиХ на саслушање, изјавио је за РТРС српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик коментаришући информацију да је једна од 29 пријава које се односе на негирање геноцида и ратних злочина и пријава против њега.
Милорад Додик (Фото: Танјуг) - Фото: ТАНЈУГ
Милорад Додик (Фото: Танјуг)Фото: ТАНЈУГ

Формирање предмета по наметнутим измјенама Кривичног закона БиХ види као слијед који иде ка распаду БиХ која, каже, не може да живи на овај начин у којем се, како је рекао, Бошњаци радују, јер имају високог представника који искључиво ради против Срба.

Поновио је да ће сваки грађанин Републике Српске који буде узнемираван због наметнутих одредаба Кривичног закона БиХ бити заштићен.

- Ја немам намјеру ни одазвати се ни њима ни било којем другом, али имам намјеру ићи у Сарајево. Баш ме интересује како ће се понашати. Шта да коментаришем, то говори о томе шта је прави циљ био Инцка и ових да додатно направе раскол. Ми не признајемо тај Суд, не признајемо те њихове активности. Нећемо их признати никада, ако мисле да имају моћ да нас хапсе и тјерају по затворима онда нек изволе одмах да крену, дугог начина нема. Сваки грађанин Републике Српске, за кога сазнамо да је због тога био узнемираван, биће заштићен - навео је Додик за РТРС.