latinica  ћирилица
22/08/2021 |  14:49 | Аутор: СРНА

Вулић: Санкционисати хајку на Србе у Оружаним снагама

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић осудила је незаинтересованост званичних институција да санкционишу одговорне и расвијетле случај у којем анонимни Фејсбук профил под називом "Војна правда" већ неколико дана спроводи хајку на војнике српске националности запослене у Оружаним снагама.

Вулићева је изразила забринутост да у том случају имају утицај и паралелне обавјештајне структуре које дјелују у БиХ, "с обзиром да се вршља по приватним профилима и досијеима радника".

- Постављам питање јавности - да су у питању Бошњаци који раде у заједничким институцијама и да је неко направио профил и да њих прозива, колико би се организација огласило, то осудило, и у ком року би тај који то уради био ухапшен и процесуиран? - упитала је Вулићева.

Она је додала да је овај случај још једна потврда да су Срби мета и да нису заштићени од институција БиХ и надлежних органа, те да, када постоји српски проблем, може чекати, док се бошњачки проблеми одмах решавају.

- Свим ти Бошњацима који позивају на одмазду над Србима у 21. вијеку поручујем да без Срба у заједничким институцијама и без Републике Српске нема ни заједничких институција, а самим тим ни БиХ - истакла је Вулићева.

Она је поручила да дејтонска БиХ јасно дефинише права свих народа у БиХ.

- Стога, немојте нас омаловажавати, немојте нам одузимати наша права. Нећете нас уплашити. Нећете нас отјерати. Желите ли БиХ, можете је имати само у оквиру Дејтона и на начин да сви народи имају своја права и да Република Српске и њени представници имају своја мјеста у заједничким органима, којих је и онако миноран број, али будете ли нас провоцирали тражићемо по Уставу све и једно мјесто - истакла је Вулићева.

Анонимни Фејсбук профил под називом "Војна правда" протеклих неколико дана спроводи етикетирање војника запослених у Оружаним снагама БиХ који су српске националности.

Лице које управља овим профилом позива све своје Фејсбук пратиоце да му шаљу фотографије - снимке екрана својих пријатеља Срба на Фејсбуку, посебно оних који су запослени у Оружаним снагама и њихове личне податке и приватне фотографије објављује у јавности.