latinica  ћирилица
26/08/2021 |  17:24 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Заштита српског језика и писма - најприроднији начин дјеловања и заштите идентитета (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је заштита српског језика и писма најприроднији начин дјеловања и заштите идентитета српског народа.
Република Српска - Србија -
Република Српска - Србија

Говорећи о преднацрту закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који му је данас у Србији предао предсједник Србије Александар Вучић, Додик је рекао да је договорено да скупштине Србије и Републике Српске усвоје овај закон на Дан националног јединства 15. септембра.

Додик је рекао да је овај закон изузетно важан, јер се први пут дешава да се за простор Српске и Србије доноси закон са истим текстом.

- Српски језик, српско писмо ћирилица немају никакве разлике ни код нас ни у Србији. Покушаје које смо раније гледаји у БиХ да се праве неке заједничке приче нису успјеле ни у посљедњих 150 година када је то покушавала урадити Аустроугарска - рекао је он.

Подсјећамо, Вучић је раније рекао да се са Додиком у данашњем разговору сагласио да је сарадња између Републике Србије и Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не смије и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)