latinica  ћирилица
29/08/2021 |  19:40 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Милићи: У току реконструкција путева и уређење водотока (ВИДЕО)

У општини Милићи настављају изградњу и реконструкцију путне инфраструктуре. У току је и реализација пројекта "Уређење корита ријеке зелени Јадар". Општинска власт знатно је поправила и водоводну инфраструктуру, односно водоснабдијевање, за шта је обезбијеђено више од милион марака.
Милићи - Фото: РТРС
МилићиФото: РТРС

У посљедњих годину и по на подручју Милића урађено је више од 35 километара асфалтних путева. Мјештани у више сеоских мјесних заједница кажу да сада много лакше долазе до својих парцела, као и до општине Милићи.

- Прије био макадам, рупе, киша када падне развали све. Од прашине ниси могао изаћи пред кућу. Сада је мало боље - прича Живојин Лазић из села Лукавица.

Значајна улагања била су и на уређењу водотока кроз пројекте "Заштита становништва од поплава" у сарадњи са Водама Српске. Тренутно је у завршној фази пројекат ''Уређење корита ријеке Зелени Јадар".

Мјештани уз ријеку Јадар кажу да ће након завршеног пројекта бити сигурнију уз ријеку која им је задавала доста проблема након обилних падавина.

- Тај пројекат је вриједан 2,6 милиона марака, а биће и додатних средстава од 350.000 марака. Уређења саме обале представља превентиву за поплаве, јер послије ових сушних периода очекују се падавине, тако да би могли имати проблеме - истиче начелник општине Милићи Марко Савић.

Значајан дио пројеката општинске власти у Милићима односи се и на водоводну инфраструктуру.

- Ту смо имали значајну помоћ Владе Србије од 300.000 евра, а ми смо обезбиједили 600.000 марака кредитних средстава. Смањићемо губитке на мрежи и избацити из употребе азбестни цјевовод - додаје начелник.

За уређење улица и пјешачких стаза у Милићима из буџета је обезбијеђено 600.000 марака, а ускоро се очекује изградња објекта општинске управе и нових пословно-индустријских зона.