latinica  ћирилица
31/08/2021 |  14:23 | Аутор: СРНА

Вишковић: Школска година да протекне у најбољем реду

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је Влада Српске предузела бројне активности с циљем да се нова школска година одвија у нормалним околностима.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је упутио честитку просвјетним радницима, ђацима и њиховим родитељима поводом почетка нове школске године, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

- Драги ђаци, поштовани родитељи и просвјетни радници, већ другу школску годину почињемо у условима које диктира глобална пандемија вируса корона, али и у нади да ће нова школска година, за разлику од прошле, протећи у најбољем реду и у складу са утврђеним наставно-образовним плановима - наводи се у честитки.

Вишковић је нагласио да се само заједно може лакше пребродити ванредна ситуација.

- Драги ђаци, ваше је само да усвајате нова знања и стичете нова пријатељства, која ће вас пратити цијели живот, а на вас, поштовани родитељи и просвјетни радници, још једном апелујем да се вакцинишете против вируса корона, ако то већ нисте учинили, и на тај начин дате властити допринос у очувању планираног наставног процеса - навео је Вишковић.

Он каже да ће Влада Републике Српске наставити предано да ради на даљој модернизацији школских објеката и стварању адекватних услова за одвијање наставног процеса, али упоредо с тим и на пријеко потребној транформацији образовног система, прилагођеног изазовима модерног времена.

- Увелико живимо у свијету који се драматично измијенио у односу на онај од прије само пар деценија. На тржишту рада траже се нова, до јуче потпуно непозната занимања, а наша дјеца из школа морају излазити спремни да се суоче са изазовом новог времена. Увјерен сам да ћемо успјешно одговорити и овом изазову, прилагођавањем наставног програма дигиталној ери и даљој модернизацији образовног система - рекао је Вишковић.

У Републици Српској сутра ће почети школска година.