latinica  ћирилица
02/09/2021 |  13:25 ⇒ 13:45 | Аутор: sputniknews.com

Зашто Путин нема налоге на друштвеним мрежама?

Предсједник Русије Владимир Путин не жели да неко умејсто њега води налоге на друштвеним мрежама, а нема времена да то ради сам, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Владимир Путин (@KremlinRussia_E) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (@KremlinRussia_E)Фото: Тwitter

- Путин нема налоге на друштвеним мрежама. Он је сам одговарао на то питање и говорио да нема времена да води налоге на друштвеним мрежама. Он не жели да то неко ради умјесто њега, сматра да је то погрешно - објаснио је Песков током образовног маратона "Ново знање".

Један од учесника маратона је скренуо пажњу на то да се омладина данас информише првенствено са друштвених мрежа, а тамо је тешко да се пронађу званичне информације које су објавиле власти.

Песков је подсјетио да су Кремљ и влада све присутнији на друштвеним мрежама.

- Ако нас нема довољно, побољшаћемо се - додао је он.
 
У оквиру образовног маратона, Песков је такође изјавио да ће у блиској будућности непознавање бар једног програмског језика бити исто као да човјек не зна да чита или пише.

- Раније се дигитализација ипак више односила на област егзактних наука, а данас је обухватила све области. Данас се ни хуманистичке науке, ни хуманистичка област нашег живота, било да се ради о култури, спорту, било чему – не могу замислити без дигитализације, без дигиталних платформи, без рачунарских апликација, без апликација за мобилне телефоне које користите - признао је Песков, истакавши да ће бити немогуће да се без основа програмирања реализују неке идеје, било да се ради о егзактним или хуманистичким наукама.