latinica  ћирилица
02/09/2021 |  15:00 | Аутор: СРНА

Човић: Легитимно представљање - основ Дејтонског споразума

Устав БиХ јасно прецизира конститутивне народе и њихово легитимно представљање као основ Дејтонског мировног споразума, истакао је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић у разговору са амбасадором Њемачке у БиХ Маргарет Уебер.
Драган Човић (фото: www.jabuka.tv) -
Драган Човић (фото: www.jabuka.tv)

Човић, који је и предсједник ХДЗ-а БиХ, истакао је и ставове о свим отвореним питањима, посебно на нивоу високих политичких сусрета у вези са Изборним законом БиХ, те неопходности уклањања свих облика дискриминације и покушаја доминације.

Он је нагласио да је обавеза и кључни спољнополитички приоритет - политички договор и одрживо рјешење које приближава БиХ пуноправном чланству у ЕУ, уз појачан дијалог свих политичких представника, те укљученост и медијацију, прије свега ЕУ и њених институција, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

На данашњем састанку у Дому ХДЗ-а БиХ у Мостару Човић и Уебер изразили су задовољство због стратешког партнерства БиХ и Њемачке, уз јачање и подизање такве сарадње на још виши политички и дипломатски ниво.

Човић је изразио задовољство због данашње посјете Уеберове и пријатељског разговора, као и разумијевања свих отворених питања која требају обезбиједити трајну политичку и институционалну стабилност БиХ.

Човић је истакао и снажну опредијељеност и даљи напредак ка НАТО савезу као безбједносном оквиру који би оснажио БиХ и дао додатну димензију у економском и привредном смислу у привлачењу нових инвестиција у различите области.