latinica  ћирилица
04/09/2021 |  13:54 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Кривокапић позвао Ђукановића да јавно и јасно допринесе миру

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић позвао је предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да јавно и јасно допринесе миру у складу са својом уставном обавезом заштите поретка.

- Позивам предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, ако већ не жели својом вољом, онда у складу са својом уставном обавезом заштите поретка, да јавно и јасно допринесе миру - написао је Кривокапић на Твитеру.

Кривокапић је још једном све друштвено-политичке актере позвао на очување мира, од кога ништа није вредније.

Он је позвао све грађане на поштовање Устава, закона, јавног реда и мира, државе Црне Горе.

У Цетињском манастиру у Црној Гори сутра ће бити устоличен Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије, а програм тим поводом почиње вечерас доласком српског патријарха у Подгорицу.

Устоличење ће бити обављено у условима подигнутих тензија у Црној Гори и мијешање политике, па је за сутра најављен протест комита на Цетињу, којем ће, како су како се очекује, присуствовати и чланови и симпатизери Демократске партије социјалиста, као и лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Политизација је почела захтјевом ДПС-а, чији је лидер предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, да устоличење буде измјештено из Цетињског манастира иако је то вјековно сједиште Митрополије црногорско-приморске СПЦ.