latinica  ћирилица
04/09/2021 |  15:00 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Честитка поводом устоличења Јоаникија

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку митрополиту црногорско-приморском Јоаникију поводом устоличења Његовог високопреосвештенства, уз увјерење да ће својим примјером и мудрошћу бити снажна подршка и ослонац вјерном народу.
Предсједница Српске Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Предсједница Српске Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Ваше високопреосвештенство, у име грађана Републике Српске и своје упућујем Вам најискреније честитке поводом устоличење на трон митрополита црногорско-приморског - саопштено је из кабинета предсједнице Републике Српске.

Цвијановић је изразила увјерење да ће Јоаникије својим примјером и мудрошћу бити снажна подршка и ослонац у духовном и сваком другом напредовању вјерног народа, на путу добробити, јединства, толеранције и поштовања.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

 

- Уз жеље да у здрављу и миру вршите свету дужност духовног вође, у служби Српске православне цркве и народа који вам је повјерен, срдачно Вас поздрављам - наводи се у честитки.

Устоличење митрополита Јонакија биће обављено сутра у Цетињском манастиру. Свету архијерејску литургију, која почиње у 8.00 часова, служиће Његова светост патријарх српски Порфирије са архијеријерима СПЦ и осталих помјесних цркава.