latinica  ћирилица
05/09/2021 |  11:33 ⇒ 11:44 | Аутор: Агенције

Вучић: Тачно је да је устоличење било одгођено

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је тачно да је устоличење митрополита црногорско приморског СПЦ Јоанкија на Цетињу било одгођено, и да је добро што је Влада Црне Горе промијенила одлуку.
Храм Христовог васкрсења у Подгорици - Фото: Screenshot
Храм Христовог васкрсења у ПодгорициФото: Screenshot

- Добро је што је влада промијенила одлуку током ноћи. Нису медији у Србији погријешили, било је тачно да није требало да се догоди устоличење, то је било мишљење њихове дирекције полиције и највећег дијела владе, а онда је та одлука негдје око један сат промијењена јер су патријарх и митрополит инсистирали на устоличењу. Добро је да је промијењена и честитам премијеру Кривокапићу што је показао да држава има инструменте и да може да спроведе у дјело оно што је намјерила да уради - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је рекао да је митрополиту Јоаникију већ честитао на устоличењу "дан раније".

- Он је на веома важном мјесту и мора да брине о цјелокупном вјерном народу у Црној Гори и да ради додатно на помирењу, смиривању страсти и тензија. Вјерујем да ће заједно са патријархом наставити то да чини, а наше је да сагледавамо посљедице - додао је Вучић, преноси Бета.

Говорећи о протестима и нередима на Цетињу уочи устоличења Вучић је рекао да је то било "логично очекивати".

- Важно је да је Влада Црне Горе, иако им је било све отежано... успјела да уради свој посао и довела до тога да устоличење може да се спроведе у Цетињском манастиру - рекао је.