latinica  ћирилица
06/09/2021 |  11:43 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Додик: СДА настала у џамији, коју Бакир Изетбеговић користи за политичке говорнице

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Бакир Изетбеговић посљедња особа на свијету која би смјела да говори о мијешању вјерских заједница у политички живот ако се зна да му је и партија покојног бабе, коју је наслиједио, практично настала у џамији, и да се по џамијама регрутовало и регрутује чланство.
Милорад Додик (Фото: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC) -
Милорад Додик (Фото: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC)

Додик је нагласио и да се зна да су Бакиру Изетбеговићу џамије и данас говорнице са којих се шаљу партијске и политичке поруке и да џамија у БиХ одређује побједника међу бошњачким политичким тијелом.

На питање Срне да прокоментариише Изетбеговићу изјаву у којој се окомио на Српску православну цркву, Додик је рекао да квалификовати СПЦ као вјерску заједницу која производи конфликте израз је отвореног непријатељства према православним хришћанима најприје у БиХ, а онда и шире.

- Ако постоји вјерска заједница са чије адресе се овдје позивало на мир и суживот то је СПЦ, која своју хришћанску мисију проводи на један друштвено пожељан начин, не угрожавајући било кога. У БиХ се најчешће дизала бука због ставова Исламске вјерске заједнице, а никада ставова СПЦ. Јасно је и на чијој адреси станује нетолеранција - нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је указао да нападом на СПЦ Изетбеговић наставља и да се додворава бирачима не би ли вратио пољуљано повјерење и утицај међу муслиманима.