latinica  ћирилица
06/09/2021 |  14:04 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Додик: Сарајево није мултиетнички град захваљујући армији која је Комшићу дала "златни љиљан"

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Сарајево није ни космополитски ни мултиетнички град и да је то тако захваљујући армији која је Жељку Комшићу дала "златни љиљан" за који се он захваљује ево трећи мандат.

- Сарајево је етнички очишћено од Срба и то је учинила политика којој је у рату, али ево и у миру припадао и припада Комшић, а која је током рата на подручју града основала више од 100 логора за Србре. Један је радио чак и након потписивања Дејтонског мировног споразума - истакао је Додик.

Упитан да прокоментарише изјаву Комшића да је Сарајево "мултиетнички град", Додик је рекао да је лицемјерно да он као резервни бошњачки члан Предсједништва у обрачуну са Кристијаном Шмитом користи оне којих у Сарајеву више нема.

- Колико је Сарајево отворено и слободарско говоре бројеви које не може негирати чак ни грађанин Комшић, а бројеви говоре о карактеру и намјерама политика које заступају муслимани у БиХ од 1990. до данас - навео је Додик.

Што се тиче Комшићевих покушаја да себи прибави легитимитет цитирајући пресуде европских судова, Додик је оцијенио да је то јалов посао, јер Устав познаје српског, хрватског и бошњачког члана Предсједништва БиХ.

- Није српски, Хрвати кажу није ни хрватски, Жељко Комшић онда може бити само бошњачки члан, резервни дабоме, јер су Шефика Џаферовића Бошњаци јавно прихватили за свог легитимног представника - појаснио је српски члан Предсједништва БиХ.