latinica  ћирилица
06/09/2021 |  19:16 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Вишковић у Санкт Петербургу са предсједником Комитета за спољне послове - сарадња успјешна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић сусретом са представницима Комитета за спољне послове Санкт Петербурга, започео је радну посјету Санкт Петербургу.
Радован Вишковић у Санкт Петербургу -
Радован Вишковић у Санкт Петербургу

Премијер  Вишковић и предсједник Комитета за спољне послове Санкт Петербурга Григорјев Јевгениј Дмитриjeвич разговарали су о будућој сарадњи, а досадашњу сарадњу оцјенили добром и пријатељском.

Разговарали су и о економској привредној сарадњи као и о мјерама које се предузимају на сузбијању пандемије вируса корона. Истакли су да је вакцинација најважнији начин сузбијања ширења вируса и превазилажења проблема које по здравље људи има вирус корона.

Вишковић је истакао да грађани у Српској имају велико повјерење у вакцину Спутњик, а осим ње на располагању су и Фајзер, Синофарм, Синовак, Астра Зенека.

Предсједник Русије Владимир Путин раније је обављао посао предсједника Комитета за спољне послове Санкт Петербурга.

Подјећамо, у делегацији Владе Републике Српске, коју предводи предсједник Радован Вишковић су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, директор предузећа ГасРС Љубо Гламочић, директор Привредне коморе Републике Српске, Перо Ћорић, предсједник Уније послодаваца Саша Тривић, директор винарије Јунгић Маријана Јунгић, те директор предузећа Петропројект Далибор Петровић.