latinica  ћирилица
08/09/2021 |  16:45 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Вишковић: Посјета Санкт Петербургу више него успјешна (ФОТО/ВИДЕО)

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да је посјета Санкт Петербургу више него успјешна.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Рекао је да је  на састанку са руководством Невског подсјетио да је Српска расписала јавни позив за израду идејног рјешења за изградњу гасне електране у Зворнику.

- Наши пријатељи из Невског завода су изразили спремност и жељу да би нам могли дати коначну понуду да би дошли у Републику Српску на простор Зворника јер желе да виде на лицу мјеста гдје би се то градило и да нам предложе право идејно рјешење за изградњу такве једне електране - истакао је Вишковић.

Изразио је наду да ће боравак у Санкт Петербургу донијети одређене резултате за Републику Српску.

- Изазови у вези изградње Балканског тока су превазиђени и радови теку планираном динамиком - рекао је Вишковић на састанку са руководиоцима Одјељења за међународну сарадњу Гаспрома Димитрија Хандога у Санкт Петербургу.

 

Хандога, руководилац Одјељења за међународну сарадњу компаније Гаспром, је упознао премијера о активностима компаније Гаспром и њеним плановима у вези са изградњом гасовода "Балкански ток - крак за Републику Српску".

Делегација Републике Српске посјетила је и компанију Биокад заинтересовану за извоз лијекова у БиХ и гаспромов Завод Невски, која производи гасне и парне турбине.

Повезане вијести:

Премијер Српске положио вијенац код споменика "Мајка отаџбина"

Вишковић се уписао у књигу почасних гостију (ФОТО)