latinica  ћирилица
09/09/2021 |  07:36 | Аутор: СРНА

Магла мјестимично смањује видљивост

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија несметано, без застоја и посебних ограничења, а у котлинама и дуж ријечних токова магла мјестимично смањује видљивост, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

До 19.00 часова изводи се санација коловоза на магистралном путу из смијера Бањалуке према Клашницама, на локацији БП "Беламионикс", а саобраћај ће се одвијати успорено, једном саобраћајном траком, према привременој саобраћајној сигнализацији.

Због радова саобраћај се одвија уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију на путевима Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Устипрача-Међеђа, Фоча два-Драгочава, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Ћесим-Придворци и Бањалука /Рударска/-Српске Топлице и Сарачица-Чокорска Поља.

Измијењен је режим саобраћаја због извођења радова у тунелима "Каловита брда" на путу Љубогошта-Пале, Чемерно на путу Брод на Дрини два-Врба, Чељиговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на путу Пале-Подграб, Угар на путу Црна Ријека-Угар.

На дионици Језеро-Шипово ће се, због реконструкције, саобраћај повремено обустављати од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активирања клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Због извођења деминерских радова до 15.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја у Војковићима /Равногорска улица/, на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи, на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци.

На путном правцу Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац до 11. септембра године кретаће се превоз вангабаритног терета.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ на ауто-путу А-1 због радова на дионици Сарајево сјевер-Подлугови саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелу "Чакловићи" на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћа се на излазу из Груда на магистралном путу Груде-Љубушки, као и у мјесту Церовица на магистралном путу Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

До 12. септембра, гранични прелази Габела-Габела Поље 1, Козарска Дубица-Хрватска Дубица, Вагањ-Били Бриг, Хаџин Поток-Боговоља, Орахов До-Слано и Дужи-Имотица отворени су за путнички саобраћај као међународни гранични прелази.