latinica  ћирилица
09/09/2021 |  09:23 ⇒ 09:24 | Аутор: Б92

Беретини: Новак је најбољи тенисер свих времена

Италијански тенисер Матео Беретини изнио је утиске послије четвртфиналног меча УС Опена против Новака Ђоковића.

Беретини је освојио први сет, али је онда Новак заиграо фантастично и лако освојио наредна три.

Тако је Беретинију нанио трећи везани пораз на Гренд слем турниру ове године.

- Веома тежак меч, као и увијек против Новака. Осјећао сам се добро, играо сам добро. Он има то, то нешто што га чини најбољим играчем свих времена – увијек зна када да подигне ниво игре. Није битно како играш, он игра боље. Нисам могао против њега, заслужио је да побиједи. Добра ствар је што много научим из сваког меча против њега. Не могу да се жалим, видио сам статистику. Био је бољи, играо сам добро, али он је бољи - рекао је Беретини.

Колико је физички захтјевно играти против Новака?

- Послије два сета остао сам без енергије када сам играо против Рафе, али против Новака нисам остао без енергије, само ми изгледа фали искуство да играм против њега, морам да зарадим сваки поен, ништа ми не даје бесплатно. Није битно да ли сервирам добро или добро одиграм, морам да се ознојим за сваки поен. Не осјећам да сам играо лошије касније него у првом сету. Тако је то против њега.

Шта се десило послије првог сета?

- Осјетио сам се сјајно што сам га освојио, мислио сам да ће се више уморити. Њега то не занима. Он црпи енергију из изгубљеног сета. Исто се десило и на Вимблдону. Знао сам како игра, као што сам већ рекао, он је најбољи свих времена. Не можете много против њега да урадите када игра тако.

Да ли мислите да је Новак бољи играч од Роџера и Рафе?

- Ово је увијек незгодно питање јер свако има своје мишљење и ту су и статистика и остале ствари. Знам само да гледамо нешто што се раније није дешавало. Када погледате бројке, видите да он ради нешто што нико никада није. Многима је ГОАТ један од њих и сви кажу различито. Неко још мисли да су најбољи Мекинро, Агаси или Сампрас. То је лично мишљење и то је сјајно код овог спорта. За мене је на пример Леброн бољи од Мајкла Џордана, али знам да би ме људи убили да то кажем. Али, ја нисам рођен кад је Џордан играо и то је моје лично мишљење. Част је играти са Новаком - закључио је Беретини.