latinica  ћирилица
09/09/2021 |  09:58 | Аутор: СРНА

Рунић: Не заборавити 13. септембар

Општина Дрвар и општинска Борачка организација обиљежиће у понедјељак, 13. септембра, један од најтужнијих дана у својој историји када је пред нападом Хрватске војске и такозване Армије БиХ избјегло његово цјелокупно српско становништво.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

Начелница општине Дрвар Душица Рунић је, поводом обиљежавања 13. септембра под слоганом "Крајино моја, не заборави", рекла Срни да је то дан који не смије бити заборављен јер је комплетно становништво Дрвара 1995. године морало да напусти своје огњиште.

Према њеним ријечима, 13. септембар је дан када Дрварчани одају почаст свима онима који су свој живот дали за отаџбину.

Она је истакла да се сваки Дрварчанин, гдје год да се налази, присјећа 13. септембра 1995. године када је пао Дрвар.

- Полагањем вијенаца и служењем парастоса код споменика у изградњи за све страдале у одбрамбено-отаџбинском рату одаћемо почаст жртвама - најавила је Рунићева.

Према њеним ријечима, прва фаза изградње споменика је завршена захваљујући Републици Српској, а за завршетак друге фазе је потписан уговор и очекује се почтак радова на изградњи приступног пута, потпорних зидова и постављања плоча са именима погинулих.

- Другу фазу финансирамо из средстава из Србије. У протекла два мјесеца интензивно смо радили са општинском Борачком организацијом око формирања спискова настрадалих и цивилних жртава рата - рекла је Рунићева.

Полагање вијенаца и служење парастоса предвиђено је са почетком у 9.30 часова, у понедјељак, 13. септембра.