latinica  ћирилица
09/09/2021 |  10:49 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Снимак потврдио - чули се рафали на Белведеру (ВИДЕО)

Радио-телевизија Црне Горе ексклузивно је објавила аудио-снимак на којем се чује како шеф подгоричког Центра безбједности Горан Јокић у недјељу, 5. септембра, путем радио-везе упозорава полицајце да се чују рафали на барикади на Белведеру, на путу Подгорица-Цетиње и говори им да приступе процедури заштите у ситуацијама када се на њих отвара ватра.
Запаљена барикада на Белведеру (Фото:Boris Pejović) -
Запаљена барикада на Белведеру (Фото:Boris Pejović)

Јокић је руководио акцијом деблокаде на Белведеру.

РТЦГ је до ексклузивног снимка, на којем се чују пуцњи из ватреног оружја и пиротехнике, дошао трагом информације да су на Белведеру ватрено оружје користили грађани који су се противили устоличењу Његовог високопреосвештенства црногорско-приморског митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Овај снимак у посједу је Управе полиције Црне Горе и биће предмет истраге, а РТЦГ сазнаје да полиција ради на идентификацији особа које су пуцале током полицијске акције у недјељу.

Дио грађана који се противио устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру у суботу, 4. септембра, формирао је барикаду на Белведеру, на путу Подгорица-Цетиње.

Прилазе из правца Подгорице и Будве окупљени су блокирали како би онемогућили долазак Његове светости патријарха српског Порфирија и свештенства Српске православне цркве на Цетиње.

У недјељу, 5. септембра, Телевизија Црне Горе и портал РТЦГ-а извијестили су да је на барикади на Белведеру дошло до употребе ватреног оружја, уз напомену да је информација званично потврђена.