latinica  ћирилица
09/09/2021 |  14:30 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

О пројекту успостављања центра за збрињавање РАО

Фонд за финансирање разградње Нуклеарне електране Кршко објавио је отворени поступак јавне набавке за израду материјала о пројекту за успостављања центра за збрињавање радиоактивног отпада на Трговској гори, уз саму границу са БиХ, односно Републиком Српском.
Трговска гора - Фото: РТРС
Трговска гораФото: РТРС

Кроз видљивост пројекта током двије године потребно је приказати јавности све фазе које предстоје успостављању центра, као и безбједносне аспекте важне за успостављање и трајно, сигурно функционисање центра, објављено је на сајту Фонда.

Сврха пројекта је да проведе специјализовану анимирану, графичку, видео и фото продукцију и пост продукцију, те успостави додатне параметре потребне за видљивост пројекта.

Посебну пажњу потребно је посветити заштити животне средине и свим безбједносним аспектима пројекта, те њиховом приказу кроз класичне и анимирано-графичке приказе, посебно за оне који се не могу приказати класичним техникама снимања.

Рок за достављање понуда је 4. октобар, када ће бити обављено јавно отварање понуда.

Хрватска планира да радиоактивни отпад из Нуклеарне електране Кршко као и постојећи институционални отпад складишти на локацији Трговска гора у општини Двор, на самој граници са БиХ.