latinica  ћирилица
09/09/2021 |  18:24 | Аутор: СРНА

Тетово: За сада нема индиција да је пожар у болници подметнут

Предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски изјавио је да за сада нема никаквих индиција да је подметнут пожар у ковид болници у Тетову, у коме је страдало 14 пацијената.

- Било је разних спекулација, да је пожар можда подметнут и да има везе са /јучерашњим обиљежавањем/ 30 година од /македонске/ независности, а то ме је јутрос у телефонском разговору питао и предсједник Словеније Борут Пахор - рекао је Пендаровски након што је обишао изгорјелу болницу.

Он је рекао новинарима да у овом моменту нема никаквих индиција да је ово направљено намјерно с циљем да се постигне некакав други политички циљ и да ће то рећи и надлежни јавни тужилац.

На питање да ли ће затражити нечију оставку због пожара у ковид болници, Пендаровски је рекао да ће увијек инсистирати на одговорности, политичкој или моралној, али да се морају сачекати резултати истраге.

Пендаровски је навео да га је надлежни тужилац обавијестио да ће данас формално завршити увиђај и да ће у најбржем могућем року изаћи са извјештајем.

У пожару који је избио синоћ у ковид болници у Тетову смртно је страдало 14 пацијената, док је 12 лакше повријеђено.