latinica  ћирилица
09/09/2021 |  18:35 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Породици Јефтовић у 15 дана два пута горјела имовина (ВИДЕО)

Живот на ентитетској линији између Источног Сарајева и Сарајева још од завршетка рата обиљежен је инцидентима, ноћним нападима, крађама, уништавањем имовине. Истина, такве ситуације све су рјеђе, али ако вам у 15 дана два пута гори имовина, што се десило породици Јефтовић, онда имате основ да посумњате у налазе вјештака да је ријеч о самозапаљењу!
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Пожар од прије 15 дана сасвим је уништио гаражу и возило, а исте вечери када је Митар Јефтовић невољно прихватио налаз да је узрок самозапаљење возила и потписао полицијски извјештај, запалили су се помоћни објекти. У њима вриједан алат и живина.

Види Јефтовић изгорјела је сва зимница, као и остале ствари потребне за живот које су чували у помоћним објектима.

Захваљујући брзој интервенцији полиције и ватрогасаца из Источног Сарајева и из Сарајева спријечено је да се запали и кућа. Сумња Јефтовића да узрок оба пожара не могу бити инсталације и даље тиња. Вјештаци противпожарне заштите МУП-а Кантона Сарајеву тврде да имају доказе.

- Према прелиминарним налазима судских вјештака, до пожара на моторном возилу је дошло усљед кратког споја електро инсталација предњег лијевог фара, као и електро мотора брисача, а пожар у помоћном објекту је изазван кратким спојем на електро инсталацијама - саопштено је из МУП КС.

Вида и Митар, који су се 1999. године вратили и обновили у рату спаљену кућу која стоји насред ентитетске линије, мотиве за намјерну паљевину не могу препознати, јер осим неколико каменица у прозоре у поратним годинама, других проблема нису имали. Митар мисли да је неко намјерно изазвао пожар, а ако јесте, поново пламти и бојазан људи који живе на ентитетској линији.

Бојазан и страх од сваке ноћи која неминовно долази Јефтовићима може да се умири само јасним доказима полиције да је у оба случаја заиста ријеч о самозапаљењу.