latinica  ћирилица
09/09/2021 |  19:10 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Поднесена кривична пријава против Радована Ковачевића због Инцковог закона

Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а и савјетник члана Предсједништва БиХ Милорада Додика пријављен је Тужилаштву БиХ због негирања геноцида у Сребреници.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Кривичну пријаву против њега поднио је главни инспектор Федералне управе полиције Ибро Бешлија из Сарајева, објавили су федерални медији.

У кривичној пријави наводи се да је Ковачевић, гостујући на Федералној телевизији 6. септембра негирао геноцид у Сребреници.

- У потпуности уважавам и најискреније жалим за свим жртвама злочина који се догодио у Сребреници, али јасно и одговорно тврдим да се у Сребреници није догодио геноцид, да злочин који се догодио у Сребреници не може бити квалификован као геноцид, јер ни на који начин се не може поредити са злочинима геноцида какав се догодио над српским народом у "независној држави Хрватској", какав се догодио у Јадовну и на многим другим стратиштима, не може се поредити са злочином геноцида, односно холокауста, над јеврејским народом, нити геноцидом коју су Турци, који је Турска спорвела над Арменима - изјавио је тада Ковачевић гостујући у емисији Пленум на Федералној телевизији, преноси Ослобођење.