latinica  ћирилица
09/09/2021 |  20:03 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Додик: Вријеме да се у Бањалуци полажу неки рачуни (ФОТО/ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је дошло вријеме да се у Бањалуци полажу неки рачуни, јер тај град не заслужује да буде случај већ се што прије мора вратити политикама које су допринијеле њеном данашњем изгледу.
Изборна конференција МО СНСД-а Дракулић - Фото: РТРС
Изборна конференција МО СНСД-а ДракулићФото: РТРС

- Бањалука не заслужују овакву спрдњу од власти и не заслужује овакав однос, застој - рекао је Додик.

Додик је истакао да је поносан што води партију која је обезбиједила неутралну безбједносну средину каква је Бањалука у којој нема банди, криминалаца и криминалних група, те да се неће дозволити да то неки представе на други начин.

- Скупшинска већина ће наставити да проводи политике очувања града и главних функција без обзира што се неко забљавља по мјесец дана на одмору док је град претрпан смећем - рекао је Додик новинарима у бањалучком насељу Дракулић, гдје је одржана мјесна изборна конференција у градској организацији СНСД-а Бањалука.

Он је навео да је видио да се ових дана говори о повећаним средствима за буџет града, те појаснио да је ријеч искључиво о оним средствима која су остварена путем повећаних прихода које остварује Републике Српска.

Навео је да ће као партија која води скупштинску већину заједно са другим партнерима учинити све да та средства буду на најбољи могући начин утрошена, односно да иду тамо сматрају да је најпотребније, а не да буду употријебљена као политичка игра за које неки нису достојни, као што је градоначелник.

Он је назвао недозрелим политикама које иду за тим да се наметну као да једино могуће све што се обећава, а неко други се покушава окривити.

- Упорно се лаже, мисли да ће што веће квалификације о криминалу починити промоцију тих политичких идеја већим - рекао је Додик.

Фото: РТРС

Он је напоменуо да је СНСД највећа и најснажнија политичка, народна, партија, и да то доказује и нови талас у градској организацији.

- Напади који долазе разумљиви су са становишта тога да смо најјача политичка партија, а они коју су периферни, мали, незадовољни увијек покушавају да навале на најјаче како би придобили пажњу - додао је Додик.

Страначким окупљањима, како је рекао, шаљу поруку да консолидују партију, привлаче нове чланове и своје политике чине препознатљивим.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да унутарстраначки избори треба да дају нове мјесне одборе, ојачане, освјјежене, охрабрене за све оно што долази у наредном периоду.

Фото: РТРС

Он је навела да је Бањалука у ових неколико мјесеци, од избора, показала своје ружно лице, неријешне проблеме.

- Наша порука је увијек била да оно што ради СНСД јесте оно што се ради у интересу грађана и Републике Српске и сваке наше локалне заједнице - рекла је Цвијановићева и додала да и овај изборни процес, који проводе у Бањалуци, значи радити за бољу Бањалуку.