latinica  ћирилица
09/09/2021 |  21:38 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Додик о састанку Вучића и Шмита (ВИДЕО)

Нећу да оправдавам састанак предсједника Србије Александра Вучића и Кристијана Шмита, али волио бих да се није десио, јер ће произвести спекулације, рекао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, у ексклузивном интервјуу за политички магазин Печат.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Још увијек не знам у ком својству је Вучић примио Шмита. Ја хоћу само недвосмислено да кажем, да Шмит може да буде гдје год хоће примљен и у ком год својству хоће, али када се врати у БиХ, тај исти Шмит није високи представник и то тако остаје. Сасвим је уреду да се разговара, али ми у БиХ не можемо да разговарамо, јер тиме манифестујемо нову причу - рекао је Додик.

Увјерен је да је тај састанак био из најбоље намјере.

- Вучић је веома принципијелан и сигурно ће им рећи да смо ми за Дејтонски споразум, да смо за територијални интегритет БиХ. Ми смо за то да се народи договарају, а не да се врше међународне интервенције. Био ја тамо или не, увјерен сан да је то тако - истакао је Додик.

Сматра да је Шмит тај који би могао тај састанак да злоупотреби и да га користи у неку врсту приче.

Додик истиче да је чуо да опозиција у Републици Српској говори о томе како неко треба да се сретне и поручује им да он не управља опозицијом, али да и она неће управљати властима.

- Овдје су власти у функцији Републике Српске, а опозиција је својим политикама пробосанска прича - рекао је Додик.

Додик је поручио "Господине Шмит, нисте високи представник".

Емисију Печат можете погледати ОВДЈЕ.