latinica  ћирилица
09/09/2021 |  21:39 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Додик: Опозиција у Српској покушава да се додвори странцима (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у политичком магазину Печат, да опозиција у Српској покушава да се додвори странцима, јер како истиче, без њихове подршке не могу да уђу у неку политичку борбу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик каже да је једино логично да се опозиција залаже за Босну и Херцеговину, а да је он против те Босне и Херцеговине.

- Ја сам против те Босне и Херцеговине, на начин како је праве, на начин на који су разградили Дејтонски споразум. Опозиција је за то, ја нисам. Признајем да нисам. Признајем да мислим да је мирна дисолуција најбоље што се може десити овдје - рекао је Додик.

Истакао је да се он не среће са обавјештајним функционерима других земаља, док је код опозиције другачија ситуација.

- До мене долазе информације да су функционери опозиоционих партија, не само подложни обавјештајном раду других агенција са запада, већ чак да су у одређеним сегментима и њихови оперативци. То до мене долази - каже Додик.

Истакао је да он не зна да ли је то тачно, али да такве информације до њега долазе.

- Али када видим да предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић стоји са неким ко финансира све обавјештајне заједнице у Америци и да то покушавају да сакрију - каже Додик.

Он наводи да већина грађана жели самосталност Републике Српске.

- Одлука 9. јануара коју смо донијели, ја сам учествовао у томе, била је одлука о независности Републике Српске и ту независност никада нисам напустио. Сматрам да је треба обезбиједити. То је једини начин да ми овдје живимо у миру и да управљамо својим судбинама. Све друго је лоше за Републику Српску - рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Најлошије је, додаје, ако народ повјерује лажима Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића, Драшка Станивуковића и осталих, а они све то раде како би се додворили политичком Сарајеву или некој западној обавјештајној заједници.

- Сматрам да 9. јануара Република Српска треба да буде независна држава. Ако је то могао неко да призна БиХ, зашто не може да се призна Републици Српској - поручио је Додик.

Емисију Печат можете погледати ОВДЈЕ.